Веранда с декинг

Веранда – уникално  място, без която къщата би изглеждала самотна и непривлекателна. Размерът и, подобно на формата, може да варира, зависи от предпочитанията на собствениците и функциите, които ще изпълнява. В по-топли времена много хора обичат да обядват или вечерят на чист въздух, като верандата е идеално място за това.

Как да изградим?

Първо, оценете стената, към която верандата ще се прилепи, и зоната под нея: земята трябва да е равна, а стената не трябва да има повреди и пукнатини.

Има много проекти, върху които терасите са създадени близо до къщата

За подови настилки можете да използвате декинг от естествено дърво, или специална настилка от WPC. Изборът на материал се основава на финансовите възможности на собственика на къщата. При извършване на работа е необходимо да се помни, че площадката е отворена за валежи, което означава, че е необходимо да се осигурят условия за оттичане. Задължително между дъските трябва да оставите малки пролуки, през които водата ще се стича надолу.

Създаването на огради и парапети е последният етап от изграждането на верандата. По правило материалът за тях се купува готов и просто трябва да го фиксирате върху страничните стени на терасата.

Препоръчваме да използвате огради, изработени от дървесно-полимерен композит. Такова ограждане не изисква ежегодно боядисване, за разлика от други материали.

 

Последно добавени

Композитен декинг за терасата

Днес иновативните технологии позволяват създаването на аналози на естествени материали и дори да ги заменят. Дървото отдавна се използва в декорацията на тераси, вили, корабостроене,

ПРОЧЕТИ »