Композитен декинг за терасата

Днес иновативните технологии позволяват създаването на аналози на естествени материали и дори да ги заменят. Дървото отдавна се използва в декорацията на тераси, вили, корабостроене, озеленяване край басейна, и така нататък. Сега на върха на популярността е WPC декинг, който не е по-ниско в свойствата си от естественото дърво.

Характеристики на дървесно-полимерните настилки:

По-голямата част от насткилката е дървесно брашно от ценни видове, което внимателно се смила и суши по време на производството. Качеството на материала се посочва чрез излишъка от 80% дървесно брашно в състава.

Термопластичните полимери дават функционалност на композитната дъска, а техническите модификатори ще подобрят взаимодействието и свойствата на дървото с полимери.

Ако сравним полимерната дъска с естествената дървесина, предимствата ще бъдат от страна на дървесно-полимерния композит (WPC). Той не губи цвят, форма и външен вид, тъй като е устойчив на въздействието на атмосферните явления, устойчив на влага и не привлича дървесни бъгове и гризачи. Също така е издръжлив.

Основните предимства на композитни настилки:

-Устойчивост и издръжливост. Подът на композитната дъска може да издържи тегло от един тон на метър настилка. Причината е наличието на модификатори в състава му. Той също така не губи свойствата си при -50 градуса през зимата и до +70 градуса през лятото.

-Устойчивост на драскотини и петна от домакинските химикали.

-Лесна грижа. Не е необходимо да се боядисват дъските

-Устойчив на влага. Дървените композити са приложими като настилки на бани и около басейни

-Лесен монтаж. Закрепването не изисква сложни инструменти.

Палитрата от цветове и текстури е голяма, така че в зависимост от дизайнерските идеи можете да изберете подходящия материал.

Декингът има един недостатък – цената. Един квадратен метър от този материал варира от 89 до 280лв. Същият квадратен метър от иглолистна дървесина, ще струва по-малко.

Подготовка на основата:

Технологията на полагане на декинг предполага внимателна подготовка на основата. Основното условие е неговата сила. Също така, основата трябва да бъде идеално плоска и гладка, например може да бъде циментова замазка.

Ако на етапа на подготовка, водният поток не е направен, направете дренаж.

Пространството под рамката е празно, а между дъските – пролуките за осигуряване на добра циркулация на въздуха.

Сглобяване на скара:

Рамката за монтиране на композитни плоскости са гредички, изработени от същия материал като дъските. Те са прикрепени към подготвената плоска бетонна основа по най-удобния начин. Разстоянието между тях трябва да бъде 30-40 см. На места с повишено натоварване по време на работа разстоянието е 20-25 см

Последно добавени

Композитен декинг за терасата

Днес иновативните технологии позволяват създаването на аналози на естествени материали и дори да ги заменят. Дървото отдавна се използва в декорацията на тераси, вили, корабостроене,

ПРОЧЕТИ »