Декинг-характеристики и обхват на приложение

В България има известно объркване по отношение на строителството, което може да доведе до грешка за тези, които планират подобряването на крайградска зона, тераса, балкон или беседка. За да избегнете това, е необходимо да разберете определението декинг което се отнася за настилки за тераса или веранда, т.е. отворено пространство.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДЕКИНГ?

Декингът е специално модулно покритие, което се полага върху равна повърхност. Може да се нарече още градински паркет, въпреки че обхватът на този тип материал е много по-широк. Формата и методът на монтаж отличават продукта от обикновенни дървени дъски.

Конструкция и материали

Декингът трябва да бъде изработен от биологично устойчиви дървесни видове. По правило това са екзотични или скъпи сортове дървесина.

Въпреки всички предимства на дървото, този естествен и благороден материал има своите недостатъци.

Алтернативен материал за настилки е дървесно-полимерен композит или WPC. За разлика от дървото, той ви позволява да постигнете идеално равна повърхност без риск да получите треска или срязване.

Полимерната настилка е сравнително ново изобретение, което съчетава най-добрите свойства на дървото и композитния материал. В състава му около 60-70% е заето от дървесно брашно, а останалите 30-40% е полимер с ниско налягане. Този състав определя отличните експлоатационни свойства на продуктите и тяхната практичност.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА WPC ДЕКИНГ:

-повишена механична якост;

-дълъг експлоатационен живот;

-висока устойчивост на екстремни температурни промени;

-водоустойчивост;

-устойчивост на корозия;

-наличието на гладка повърхност без чипове и прорези;

-няма деформация;

-стетичен външен вид;

-стабилност на цвета;

-простота и лекота на монтаж.

ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА WPC ДЕКИНГ

Градинският паркет (WPC декинг) е подходящ за монтаж както на закрито, така и на открито. Свойствата на материала го правят идеално решение за пътеки в крайградска зона или подреждане на вътрешен двор, тоест открита площ. Полимерната настилка се препоръчва и за аранжиране на зоната около басейни или летни къщи.

Материалът често се избира за довършване на тераси. Издръжливостта и практичността го правят отличен избор а обхватът на този материал е широк и ограничен само от въображението на клиента.

МОНТАЖ НА WPC ДЕКИНГ

Универсалният характер на използването на полимерна настилка е свързан с възможността за нейното инсталиране с скара както върху бетонен под, така и върху открита земя на скара от бетонови трупчета. Това е възможно поради устойчивостта на влага.

Лесната инсталация се постига поради факта, че WPC модулите не са закрепени към основата. Те са сглобени и свързани помежду си като обикновен конструктор върху посложни профили. Такава проста инсталация спестява не само време, но и пари, тъй като няма нужда да включвате майстори на полагане в работата, всичко може да се направи самостоятелно.

Търсите декинг?  Deckflooring предлага варианти за всеки вкус!

Последно добавени

Композитен декинг за терасата

Днес иновативните технологии позволяват създаването на аналози на естествени материали и дори да ги заменят. Дървото отдавна се използва в декорацията на тераси, вили, корабостроене,

ПРОЧЕТИ »