МОНТАЖ НА ДЕКИНГ
WPC

Монтажът на декинг от WPC е изключително лесен. Материалът може да се обработва с инструменти за дърво. Независимо дали решите да изпълните класически дизайн или ново модерно оформление, за да постигнете перфектни резултати трябва неотклонно да следвате инструкциите за монтаж.

Не забравяйте фугите за линейно разширение !

При една стандартна дължина на дъските от 3 или повече метра са необходими фуги по 6 мм.

– използвайте Т-скобите на Upm Profi
– оставете фуга на всяко място където се събират 2 дъски по дължина
– между по-къси елементи са достатъчни и по-малки фуги.

1. Стабилна носеща конструкция

Носещата конструкция трябва да се положи върху твърда гладка повърхност, която е добре дренирана. Не е необходимо захващането на носещата конструкция към земята. За двойни подове използвайте дървени греди, които е добре да се импрегнират вакуумно. И в двата случая минималното отстояние между носещата конструкция не трябва да надвишава 40 см. При използване на бетонни плочи ,максималното вътрешно разстояние следва да е 20см. Минималните размери на плочата са 15х20см с дебелина 4 см. Не е необходимо носещата конструкция да се фиксира към плочите.

2. Монтаж на първата дъска

Първата дъска се закрепва за носещата конструкция посредством неръждаем винт под ъгъл 45 градуса. Много важно е първата дъска да е права, за да се даде правилна линия на целия декинг. За да се избегнат проблеми с линейното разширение се препоръчва пробиването на дупки с 0,5мм по-големи от диаметъра на винта.

3. Монтаж на останалите дъски

Останалите дъски се закрепват посредством Т-скоби UPM Profi и неръждаем винт 4х40 към носещата конструкция.

4. Монтаж на дъските по дължина

Когато трябва да монтирате дъските челно се изполъват два профила носеща конструкция, които се поставят един до друг и дъските се закрепват за съответната носеща конструкция, като се оставя челна фуга от минимум 6мм.

5. Монтаж на последната дъска

Вътрешната страна на дъската се монтира като всички предишни с помощта на Т-скобите. Външната страна се монтира посредством винт, както външната страна на първата дъска.

6. Монтаж на завършващата лайстна

За завършване на декинг - настилката се препоръчва затварянето на кантовете , посредством завършващата лаистна UPM Profi. Тук също не трябва да се забравя фугата от минимум 6мм.

Контакти

Социални мрежи

Flooring & Paving Services Template Kit by Jegtheme
Copyright © 2021. All rights reserved.