Най-важните свойства на декинг настилките от масивна дървесина

В съвременния строителен свят декинга е все по-често търсен от много потребители, които искаха да превърнат къщата и близките си обекти в рай, където бих искали да се връщат винаги! Областите на приложение на такъв материал са огромни и не се ограничават от климатичните условия. А сходната популярност на декинга от масивна дървесина обяснява с четири основни свойства, които притежава разглежданият вид дърво.
– Устойчивост на износване
Най-често дървеният декинг се използва за създаване на качествена настилка, която се характеризира с високо съдържание на танини, което се отразява на здравината му. Статистиката и проучванията твърдят, че плътността на такъв материал е 660-900 килограма на кубичен метър. Това ни позволява безопасно да говорим за надеждността и практичността на материалите, направени от естествена екзотична дървесина. Ето защо декинга от дърво, чиято дъска е устойчива на влага и в момента е основата за създаването на модерни плувни съдове.
– Атрактивност и лукс
Всеки знае, че декингите от екзотична дървесина се характеризира с огромна гама от нюанси и цветове. Годишните пръстени на такива дървета са отлично видими при всяко рязане. Декинга винаги ще зарадва окото с топлите си слънчеви цветове и прекрасен горски аромат.
Продуктите, направени от масивно дърво, винаги изглеждат привлекателни. Те са подходящи както в луксозни имения, така и в сгради на къщи и в стари имения. С други думи, декинг, създадена от дърво, изглежда едновременно шикозен и елегантен!
– Цена
По правило декингите от масивна дървесина не принадлежат към категорията „икономичен вариант“,но все още е доста търсен сред потребителите. Цената му е много по-малка от цената на качествените плътни WPC настилки. Високите показатели за здравина и надеждност дават възможност да се класира декинга от дървесина като ценен вид. Следователно декинга, създаден на нейната основа, е достъпна и в същото време много висококачествен материал.
– Екологичност
Всеизвестен факт е, че само естествените материали могат да бъдат наистина безопасни. Екзотичната и термодървесината, като всяко друго дърво, не причинява токсично отделяне и алергични реакции. Той е абсолютно безопасен от гледна точка на екологичността.
Декингите от естествена дървесина изобщо няма да ви навредят, а напротив, ще ви помогнат да се насладите напълно на всички безценни дарове на дивата природа!

Последно добавени

Композитен декинг за терасата

Днес иновативните технологии позволяват създаването на аналози на естествени материали и дори да ги заменят. Дървото отдавна се използва в декорацията на тераси, вили, корабостроене,

ПРОЧЕТИ »