Кое е най-доброто покритие за открито пространство?

Извършването на довършителен или основен ремонт, актуализирането на интериора винаги е интересно и приятно, защото това е създаването на нещо ново. С модерните строителни материали днес всеки може да въплати своите дизайнерски идеи.

Все по често клиентите вече обръщат внимание на декорацията на територията около къщата, изграждането на тераса, веранди, басейн. Тъй като външният вид на къщата е от голямо значение, именно с него започва запознаването с жилището на собствениците, по външен вид преценяват техният вкус. Богатият и красив ремонт само вътре в къщата никога няма да причини много наслада, ако трябва да стигнете до къщата, като прескачате тухли или дъски, през калта.

Има много видове подови настилки за експлоатация на открито. Най-модерното и дълготрайно покритие обаче е композитна дъска, тъй като се състои от полимер и дърво. Има по-дълъг живот от естественото дърво. Съставът му включва допълнително импрегниране и наслояване и е в състояние да запази уникалния си естетичен вид, въпреки метеорологичните условия, влажността, сушата.

Полимерната дъска е в състояние да издържа на топлинни натоварвания, не е предразположена към образуване на мухъл и гъбички, има висока износоустойчивост. Ако сравните характеристиките на wpc декинга и тротоарните плочи, тогава тук ще бъде победител определено wpc декинга. Тъй като през зимата плочката става хлъзгава, а през летния сезон се загрява от слънцето, тогава на този фон полимерната дъска остава победител, защото поддържа температурния си режим.

Плочките, за разлика от дъските, са подложени на механични повреди (тя се счупват и деформират). Полимерният декинг има състав с висока якост, който го предпазва от деформация, външни повреди, докато технологията му на производство ви позволява да запазите цялата структура на дървото. А съдържанието на повече от 60% от естествена дървесина позволява лесно и удобно монтиране на декинга, като се използват необходимите дърводелски аксесоари: тя може да бъде изрязана, рендосана, пробита, завинтена, залепена с монтажно лепило.

В България декинг настилките набират популярност сред потребителите от няколко години. Той се използва за  настилка на покрити веранди, балкони, а поради високото си представяне е подходящ за декорация на зони с голям трафик, ресторанти и спортни площадки, басейни. WPC материалът не е придирчив по отношение на хигиенните изисквания, лесно се почиства. Това е идеално покритие, което няма недостатъци.

Последно добавени

Композитен декинг за терасата

Днес иновативните технологии позволяват създаването на аналози на естествени материали и дори да ги заменят. Дървото отдавна се използва в декорацията на тераси, вили, корабостроене,

ПРОЧЕТИ »