Монтаж на декинг настилки

Монтирането на декинг е най-добре да бъде извършено от специалисти в предвид специфика на местата където ще се поставя . Монтажа на декинг системите започва, както обикновено, с подготовката на основата. Правилно направената основа е ключът към трайността на цялата конструкция.

Профилираната декинг настилка е предназначена за външна употреба и се полага върху специални опори/гредички/. Това гарантира отстраняване на влагата и естествена вентилация под настилката.

Поддържащите гредичкии са разположени така, че да е възможно да се компенсират съществуващите наклони на самата основа. На повърхности с неравности и наклони се използват винтови опори или регулируеми крачета.

Гредичките са монтирани едно до друго паралелно, разстоянието между тях е около 40 см (дъските са монтирани перпендикулярно на носещите гредички). Профилите за скарата се закрепват към основите със специални винтове (в зависимост от вида на основата). За да се осигури дренаж и пространство за термично разширяване на декинга, се оставят празнини между стените и носещите профили.
Преди да започнете монтажа, е необходима обработка на повърхността и краищата на дървесните декинги, както и на носещите профили ако са от дърво..

Закрепването на декинга се извършва с винтове с антикорозионно покритие или скрити крепежни елементи. Между съседните дъски трябва да се остави празнина от 6-8 мм, за да се осигури циркулация на изтичане на водата. При 100% влажност се допуска промяна в ширината на декинг с 2-3 мм. Разстоянието между профилите за скара да не надвишават 40 см. В противен случай подовата настилка може да се огъне и дъските в крайна сметка ще се счупят.

При декинг от WPC се използват профили от същият материал за подложната конструкция. За всеки отделен производител се предлагат закрепващи елементи и завършващи лайсни.

За дървените декинг настилки подложната конструкция трябва да бъде от вида на дървесината от която е самият декинг  или специални алуминиеви профили за скара.

Омасляването за дървените декинг е задължително ако искате да запазите целостта на настилката и красивият и вид.

Последно добавени

Композитен декинг за терасата

Днес иновативните технологии позволяват създаването на аналози на естествени материали и дори да ги заменят. Дървото отдавна се използва в декорацията на тераси, вили, корабостроене,

ПРОЧЕТИ »