Какъв декинг да изберем?

WPC декинга е изработен от дърво-полимерен композит, като на външен вид практически не се различава от обикновените дървени дъски. Този материал за екстериорна настилка се използва за монтиране на различни места: тераси, вътрешни дворове, градински площи, покриви, балкони, мезонети, палуби на кораби и яхти,  фериботи, пристанища, детски площадки, паркинги, зоната около басейна, веранди, беседки, зоната около вили и т.н.
Външните настилки са постоянно под влияние от външни условия – валежи под формата на сняг и дъжд, слънчева светлина, резки промени в температурата. Всяко от тези условия е неблагоприятен фактор в естествената среда.
   Друг фактор, който може да унищожи подовата настилка, е честото ходене в обувки с груби подметки. Подовите настилки предназначени за декинг са силно устойчиви на механични натоварвания. В допълнение, това покритие има практически и естетически свойства, а поддръжката му не е особено трудна.
   Дървесно-полимерният състав е смес от дървени стърготини и полимер. WPC има уникални физико-химични характеристики, поради което се използва при производството на декинг настилки. Продуктът от WPC се характеризира с висока здравина и дълъг експлоатационен живот, което се осигурява от използването на дъб, лиственица и бор в състава си като дървени стърготини.
   Композитната настилка има следните положителни свойства: устойчивост на влага, отсъствие на лющене, изкривяване, постоянство на външния вид, устойчивост на деформация под влияние на температурите.  Декингът е приятен на допир, не се подхлъзва и има миризма като на нормално дърво.
Декинг от WPC  се използва широко при довършителните работи в строителната индустрия. Настилката е най-добрият вариант за подови настилки, където има специални изисквания за здравината на основата и надеждността на пода.
Естествен декинг
Тази настилка се използва на открито и има гладка или релефна повърхност със заоблени ръбове. Декинг от дърво се използва за подреждане на платформи при басейни, кейове, веранди, тераси, балконски подове, беседки и перголи. Монтирането на дървесен декинг не изисква много усилия и време.
Предимства на дървесен декинг:
1. Ниска топлопроводимост. Дъската поддържа постоянна температура и не се нагрява дори в горещ ден, което отличава този материал от пластмаса, тухла и камък.
2. Висока устойчивост на влага. Това свойство води до висока износоустойчивост и издръжливост на материала.
3. Безопасност и екологичност. Основно за производството на декинг се използва  лиственица,термодървесина или екзотична дървесина.
4. Лесна грижа. Повърхност на дъската осигурява удобство, лекота и лекота на грижа и почистване.
5. Декоративни характеристики. Наред с практичността, дървеният декинг съчетава естетика.
Дървените декинги се използва в различни области: от вътрешната облицовка на тавани, стени, подове и фасадна украса на сгради до изграждането на огради и създаването на елементи от ландшафтна архитектура.
 Има два основни вида декинг настилки: естествени и изработени от дървесно-полимерен композит (WPC).
 WPC отговаря на основното изискване – тя трябва да издържа на гниене и влага. Естественият декинг се обработва със специални съединения. Висококачествената хидроизолация може да удължи живота на естествената дъска до 10 години.
 WPC дъската има повече предимства. Този материал е лек, здрав и издръжлив, експлоатационният му живот достига 50 години при най-тежките експлоатационни условия. Този вид  декинг много прилича на дъски от естествено дърво. За постигането на този ефект помага използването на специален състав, който формира външния вид на материала и неговите свойства. Продуктът от WPC се състои от екологично чист пропилен и дървени стърготини, които се смесват при спазване на температурните условия.

Последно добавени

Композитен декинг за терасата

Днес иновативните технологии позволяват създаването на аналози на естествени материали и дори да ги заменят. Дървото отдавна се използва в декорацията на тераси, вили, корабостроене,

ПРОЧЕТИ »