Кое е по-добре- декинг от WPC или лиственица?

 Ако искате да имате красива, практична настилка, определено ще имате избор: декинг от WPC или лиственица?

Ще бъде по-лесно да се направи правилният избор, когато мястото на използване на подовата настилка и основните изисквания към нея са точно определени. Въз основа на това можете да разгледате характеристиките на материала, въз основа на най-важните за вас. Във всеки случай критерият ще бъде съотношението цена – трайност – лекота на работа.

Свойства на лиственицата
Лиственицата дървесина съдържа специален вид смола, благодарение на което дъската има естествена защита срещу гниене и устойчивост на вода. Декинга от лиственица е с висока механична якост, което позволява използването му на места с интензивно натоварване. Освен това материалът е екологично чист и безопасен за човешкото здраве. Настилките от лиственица ще продължат дълго време, но се нуждаят от системни допълнителни грижи.

WPC декинг
WPC дъската е направена чрез комбиниране на дървесно брашно и полимери. Следователно, от една страна, тя притежава всички свойства на естественото дърво, а от друга, придобива присъствието на полимерни съединения: топлопроводимост и устойчивост на агресивни среди, висока адхезия и широк спектър от механични характеристики. WPC дъската не се нуждае от специални грижи, запазвайки оригиналните естетически свойства и външна привлекателност за дълго време. Той има по-дълъг експлоатационен живот в сравнение с естественото дърво.

Последно добавени

Композитен декинг за терасата

Днес иновативните технологии позволяват създаването на аналози на естествени материали и дори да ги заменят. Дървото отдавна се използва в декорацията на тераси, вили, корабостроене,

ПРОЧЕТИ »