Избор на оптималното покритие за терасата

Защо декинга е оптималното покритие за терасата
Терасата е органично допълнение към екстериора на всяка частна къща. Избрани в съответствие със стилистичния дизайн на фасадата на сградата, те задават необходимите акценти, Преди да решите какъв ще бъде подът на терасата, трябва не само да помислите над естетическия компонент на проекта, но и да вземете предвид функционалността на избрания довършителен материал, който отговаря на високите изисквания за устойчивост на износване, устойчивост на замръзване и безопасност. Надеждността и дълготрайността на откритите площи обаче пряко зависят от качеството на техния дизайн и спазването на основните правила за монтаж.
Основни изисквания за покритие:
-Устойчивост на износване – основно зависи от качеството на суровините и включва такива експлоатационни характеристики като: реакцията на материала към температурни спадове от -50 ° до +70 ° C; поведение на материала при товар до 500 кг на квадратен метър; податливост на корозия, гъбички и насекоми; устойчивост на механични повреди; устойчивост на различни видове детергенти; устойчивост на удар; живот.
-Устойчивостта на замръзване е свойството на материал, наситен с вода, да издържа на редуване на замръзване и размразяване (замръзване до -20 ° C и размразяване при температура 12-20 ° C), без загуба на качество. Осигурено от ниско водопоглъщане на материала. Идеален за тераса – абсорбция на вода не по-висока от 3%.
-Безопасността е комплекс от свойства: терасата не трябва да е хлъзгава, когато е мокра; върху него не трябва да се образуват стружки, трески и пукнатини; не трябва да съдържа вредни химични елементи като формалдехид; и материалът трябва да отговаря на екологичните стандарти и изисквания.

Последно добавени

Композитен декинг за терасата

Днес иновативните технологии позволяват създаването на аналози на естествени материали и дори да ги заменят. Дървото отдавна се използва в декорацията на тераси, вили, корабостроене,

ПРОЧЕТИ »