Декинг-особености на материала

Декинг настилката е екологично чист материал, предназначен за подреждане на пристройки, външни площи, балкони, беседки и други помещения. В допълнение, декинг може да се използва за облицовки на къщи и огради. Този материал е приятен на допир, безопасен и естетически привлекателен в интериора на всяка къща.

Този продукт се характеризира с голямо разнообразие от материали и форми. Когато го избирате, трябва да обърнете внимание за:

-клас дървесина;

-дебелина на дървения материал;

-тип профил (може да бъде скосен, прав или прав с канали);

-цвят;

-вид повърхност (може да бъде гладка или с белези).

Изброените характеристики ви позволяват да закупите уникален продукт, който съответства на вашите интериор и лични предпочитания. Избраният материал перфектно ще допълни интериора на къщата и летните зони, правейки ги стилни и уютни.

 

През последните години декинга от естествено дърво започна да се заменя с WPC настилка – композитен материал, направен на базата на:

-брашно от дърво;

-синтетични полимери;

-добавки – специални добавки, които увеличават здравината на продукта.

Термопластичният полимер играе обвързваща роля в процеса на настилка. Тя ви позволява да комбинирате частици от дървесно брашно в солидна монолитна структура. Резултатът е продукт, който не се различава външно от естественото дърво и има всички свои положителни качества (ниска топлопроводимост, еластичност, здравина, привлекателен външен вид и приятни тактилни усещания).

 

Естественото дърво има не само предимства, но и недостатъци. Наистина, за да се поддържа атрактивен външен вид, е необходима подходяща грижа. Дървените повърхности се нуждаят от защита от слънце и дъжд. На открити места естественото дърво бързо губи външния си вид, започва да гние и да се разпада.

 

За да използвате декинг от естествена дървесна в незащитени зони, е необходимо да се извършват специални импрегнации и обработки, които увеличават устойчивостта на материала към външни влияния. Подобни мерки позволяват използването на облицовки от дърво дори на палубите на корабите.

С появата на изкуственият декинга обаче проблемът започна да се решава много по-лесно. В крайна сметка, този материал:

-не изисква импрегниране;

-не се нуждае от оцветяване или лакиране;

-UV устойчиви;

-не се напуква или изсъхва под въздействието на високи температури или студ;

-не се страхува от влага;

-характеризира се с висока якост, гъвкавост и устойчивост на износване;

-не изисква специални грижи;

-не се страхува от вредители;

-не предизвиква алергични реакции;

-не поддържа изгарянето;

-има голямо разнообразие от цветови палитри.

Благодарение на изброените свойства, wpc настилката може да се използва за украса на открити площи, обществени места и участъци в близост до вода във всякакви климатични зони.

За монтажа на дървесният декинг и wpc декинг не се изискват професионални умения за успешна инсталация. За неговото инсталиране е необходимо да се подготви скарата върху който ще бъде прикрепен самият декинг с помощта на специални монтажни клипсове или винтове.

Последно добавени

Композитен декинг за терасата

Днес иновативните технологии позволяват създаването на аналози на естествени материали и дори да ги заменят. Дървото отдавна се използва в декорацията на тераси, вили, корабостроене,

ПРОЧЕТИ »